DVU Calculator

Onderstaand vind u een calculatiemodule waarmee u eenvoudig een passende drukverhoger kunt selecteren. De calculatiemodule gaat uit van een situatie waarbij de drukverhoger aangesloten wordt op de watermeter en waarbij de drukverhoger dus om die reden voorzien is van een voordrukbeveiliging met bijbehorende functionaliteit conform de geldende regelgeving in Nederland.

De calculatie vind plaats op basis van het soort en aantal tappunten welke er op aangesloten gaat worden én op het hoogteverschil tussen de watermeter en het hoogste tappunt en de gewenste druk aan dat hoogste tappunt.

U kunt daarnaast bepalen of er wel óf geen reservepomp vereist is in het gebouw. De regelgeving in Nederland vereist bij meerdere gebruikers (bijvoorbeeld twee of meer appartementen onder één dak) wél een reservepomp. Anderszins kunt u zelf ook kiezen voor een reservepomp om de hoogst mogelijke bedrijfszekerheid te verkrijgen. Wanneer er in een installatie een pomp uitvalt wegens storing neemt de reservepomp direct en automatisch over waardoor er geen onderbreking in de watertoevoer plaats vind.

In geval we u, al dan niet naar aanleiding van het gebruik van deze calculatiemodule, kunnen helpen bij het selecteren van de juiste drukverhoger kunt u te allen tijde geheel vrijblijvend contact met ons opnemen via: Dproject.nl@dabpumps.com ofwel 0416-387280, keuzemenu 1 en vervolgens keuze 2.

 

 Download hier de DVU Calculator van DAB Pumps